Protestantse Gemeente Deurne

Onze missie

De Protestantse Gemeente van Deurne en omstreken wil een open en levende gemeenschap van christenen zijn. Er is bij ons ruimte om te zoeken naar de zin van het leven. We proberen persoonlijk geloof vorm te geven in vieringen, in aandacht voor elkaar en in de samenleving. We leven in vertrouwen op God. De bijbel is voor ons een belangrijke bron. En we voelen ons verbonden met iedereen die in Christus’ Geest inspiratie vindt.
Waar wij voor staan

We vieren iedere zondag een eredienst, op de christelijke feestdagen en bij gelegenheden zoals een huwelijkszegen of een uitvaart. Zes keer per jaar is er een dienst van Schrift en Tafel. Enkele keren per jaar, onder andere op de feestdagen, is er een dienst voor jong en oud. Soms werkt de ZWO-groep mee in een thematische viering.  Met Pasen en met Kerst is er een speciale kinderviering waarin de jongsten actief bij de dienst worden betrokken.

In de diensten krijgen klassieke en meer eigentijdse vormen, woorden en liederen een plek. De liturgie is meerstemmig, in allerlei schakeringen, die iets van geborgenheid en troost, zoeken en verlangen of dankbaarheid en lofprijzing weergeven.


Onze historie

Onze gemeente telt ongeveer 165 belijdende leden en 175 doopleden. Hervormden en gereformeerden werken sinds 1988 in een federatie samen. En nu vormen we een gemeente binnen de Protestantse Kerk in Nederland. In onze gemeente vind je ‘Brabantse families’, die al enige generaties in Deurne leven en leden die in de afgelopen tientallen jaren vanuit andere delen van Nederland hier zijn komen wonen. Veelal werken zij in plaatsen als Helmond, Eindhoven of Venlo. Het grondgebied van de kerkelijke gemeente omvat ook Bakel en Milheeze en van de burgerlijke gemeente Deurne het dorp Deurne (met Zeilberg, Walsberg en Sint Jozefparochie) en Vlierden en Liessel. De dorpen Helenaveen en Neerkant van de burgerlijke gemeente Deurne behoren bij de Protestantse gemeente Helenaveen.Onze toekomst 

In toenemende mate wordt samenwerking gezocht en gevonden in omliggende kerkdorpen als met name Elsendorp, Boxmeer, Venray en Asten-Someren.


Daarnaast is er een intensieve samenwerking met de parochie Heilige Willibrord Deurne. Regelmatig worden speciale vieringen gezamenlijk voorbereid en verzorgd. Denk bijvoorbeeld aan Taizé-vieringen en Wereldlichtjesdag.Onze gemeente steunt de volgende projecten


ANBI

Categorie

PG Kerk Algemeen

PG Kerk Beleid

PG Kerk Activiteiten

Diaconie Algemeen

Diaconie Beleid

Diaconie Activiteiten

Titel van bestand

Datum geplaatst

Eigenaar

30 Juni 202024 december 2018
30 Juni 2020

ANBI gegevens. Klik op de bestandstitel om het bestand in te kunnen zien.


Voor meer informatie over ANBI: klik hier.